Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J16a19n 40N84o90v29á60k

15. 2. 2016 10:45

Jé vidíte, mně celé mladí (citlivé matky z mého rodinného) okolí vytýkaly, že se stýkám s nácky. Taky jsem jim tvrdil, že nejsem nácek, že jsou to moji kamarádi a že se máme rádi.

Díky Vám se pochopil, že ony jsou ty špatné a hloupé. Mít nácka, fašistu a vlastně klidně i pedofila za kámoše je úplně v pořádku.

Díky.

0 0
možnosti
Foto

P49e57t23r 32H18a16n44n89i74g

14. 2. 2016 19:40

Bohužel mám stejnou zkušenost. Zajímavé je, že ti tzv. "xenofobové", většinou vysokoškolsky vzdělaní lidé s rozhledem, se s vámi dají do diskuze a můžete se s nimi přít o tom, zda nebrat do Evropy pouze nelegální imigranty, nebo šmahem všechny muslimy, zda-li brát pouze křesťany a po zkušenostech z Jihlavy ani ty ne atd., nevyhazují vás ze svého internetového přátelství. Ale dokonce např. dávná spolužačka s mailovou adresou přímo odkazující na sluníčko, se kterou jsme si vyměňovali názory už od dob, kdy jsem začal internetu rozumět, žádá, abych ji ze svého adresáře vyškrtl, kvůli mému názoru, že my Evropané musíme bránit naše tradice, kulturu a zachránit sociální systém pro potřebné lidi, kteří si celý život na tento systém platili. Čili tzv. "sluníčka" jsou radikálnější než tzv. "xenofobové" a nejsou přístupni jakékoliv diskuzi a jinému názoru, než je ten jejich.

5 1
možnosti

neuvěřitelné zevšeobecňování.

Že vás jedna "přítelkyně" požádala o vyškrtnutí ještě neznamená, že všechna "sluníčka" jsou radikálnější než xenofobové.

Mimochodem považuji vyškrtnutí ze seznamu přátel za mnohem méně radikálnější, než požadavky xenofobů střílet uprchlíky na hranicích, používat proti názorovým odpůrcům kalašnikov, či dokonce rozemílat protivníky na masokostní moučku.

Ale proti gustu žádný dišputát, pro vás je škrtání zřejmě mnohem horší "zločin", než předchozí jmenované.

0 0
možnosti

myslím, že ve svém textu fatálně zaměňujete pojmy přátelství a "facebookovské kamarádství". Slovně podobné, významově diametrálně rozlišené.

Kamarádství na FB je pro mnéhé v podstatě pouhá sbírka lidí, kteří se jinak měsíce nevidí, nepíší si a, jak píšete, si v podstatě nechybí a s jejichž počtem se mohou "chlubit".

Máte zcela jistě pravdu, že s kamarádem se nerozcházím pouze proto, že zpívá jinou písničku než já, nebo že má na některé věci jiný názor. Ale potom se ptám, co vlastně pouto kamarádství tvoří. Nedovedu si představit, že bych mohl mít za kamaráda někoho, kdo bude chválit například komunistický režim a neustále mi to bude zdůrazňovat. S takovým kamarádem bych se asi brzy rozešel, resp. nikdy neskamarádil. No a vaše "kamarádka" (která vám nikdy nechyběla) pouze vyzvala ty (ve facebookovém smyslu) "kamarády", kteří smýšlí v pro ní důležitém smyslu jinak, aby ji vymazali. Možná trochu teatrální, ale možná účinné gesto. Jinak byste tomu zřejmě nevěnovala celý blog.

Ne milá paní - s komunisty bych se skutečně kamarádit nemohl. Myslete si tom co chcete, ale takového kamaráda bych asi také ze svého profilu na FB vymetl, právě tak jako vaše "kamarádka" vás.

0 2
možnosti

Možná to někdo cítí smutně, ale udělala jste to jediné správné rozhodnutí.

Přátelství je i tolerance a ne kejvalismus a kdo vyloženě a militantně prohlásí, že kdo neuznává jeho jedinou pravdu si jeho kamarádství nezaslouží a je něco, co slušný "sluníčkář" rychle vynese do popelnice.

Tolik k jejich "lásce a toleranci". Klidně si měj vlastní názor, pokud je stejný jako jediný osvícenými povolený.

2 0
možnosti

Podobné v absurdnějším duchu mě také potkalo. Komentář zněl přibližně "Musím si tě odebrat z přátel, aby si někdo nemyslel, že zastávám stejné názory jako ty."

0 0
možnosti

Kdybyste byl například komunista, udělal bych to samé.

0 0
možnosti
Foto

Typicke cechackovske nesmysly. Nekontrolovanou imigraci nechce nikdo, ani takzvani slunickari ne.

Ale fanatiky s penou u huby najdete temer vyhradne mezi xenofoby.Rv

2 8
možnosti

Pane Bilino, takže Bavoráci jsou čecháčci? Ono se probrali a vidí to obohacení. Nebo Maďaři, to jsou ugrofinští čecháčci se svým plotem? A co ti Rakušáci, taky čecháčci jak vystřižení?

Hele a všiml jste si, že i Švédi začínají být čecháčkovští a vidět realitu? Nebo ty čecháčkovští Američani, ta zeď a plot s Mexikem?

No prostě celá zeměkoule čecháčků a jen pár osvícených jako vy.

Je fajn myslet zkratkovitě a nekonfrontovat realitu s původním snem o multikulturalitě.

4 0
možnosti

M74a12r18e60k 70R43a75i67d74a

12. 2. 2016 15:50

Chápu, ale na sociální síti má pojem "přítel" poněkud jiný význam, než v reálném životě. Zkuste se jí na to zeptat přímo a uvidíte ten rozdíl.

1 0
možnosti

L50e29o32š 29K84a19ň92a

11. 2. 2016 22:49

Byl by to prima blog, nebýt toho paušalizování v závěru.

2 0
možnosti

To jste narazila na čím dál častější jev. Na sociálních sítích se lidi dělí do uzavřených bublin. Ve fyzickém světě se člověk musí naučit nějak vycházet se sousedem, bez ohledu na to, že volí někoho jiného a má jiné názory. Ve virtuálu stačí jedno tlačítko a šmik-hotovo.

1 0
možnosti

Víte, celé mi to připomíná scénku s filmu, kdy si Dušek maže v mobilu Macháčka. ;-) FB mi připadá celý trochu uchýlný a nový fejsbůčkový pojem "přítel" velmi často toto slovo spíše degraduje.

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS